« De eerste dagen: settlen en werken

Wonen, werken, studeren

Inmiddels zijn er weer een paar dagen verstreken. Hoewel er op zich niet veel gebeurd is, zijn er op het gebied van woonruimte en studie toch een aantal ontwikkelingen.

In eerste instantie vond ik mijn kamer hier maar niets. Hij was klein, het was ver van de US98 af, en het was er niet altijd overal even netjes. Ik had dan ook al besloten om naar mijn 'oude' huis te verhuizen. Na een paar dagen kwam hier echter verandering in. Dat andere huis zou me $100 per maand meer gaan kosten aan huur, en dat geld kon ik eigenlijk wel goed gebruiken. Mijn bed draaide ik 90° waardoor er meteen een stuk meer ruimte was, dat vieze valt wel mee te leven. (Ik kan me nog wel een vakantie in Lloret de Mar herinneren waarbij de kopjes cornflakes over de vloer verspreid lagen, de eieren kapot op de grond en daar tussenin dan nog eens wat kleren, slippers en/of personen. Dan valt dit wel mee, hier liggen tenminste geen personen...)

Alleen de afstand was dan nog een beetje een issue, maar ik vond dat ik daar voor $100 per maand maar mee moest leven. Bij Wal Mart kocht ik wat huishouddingen als een spiegel en een nachtkastje (eigenlijk was het een tv-kastje maar who cares) en zo heb ik toch maar besloten om hier te blijven.

Op werkgebied zijn er niet heel erg veel ontwikkelingen. Ik heb nog even gebabbeld met de store manager van Aéropostale - een andere winkel in de mall - en dat klikte eigenlijk meteen wel, dus daar mag ik ook een deel van mijn vrije tijd aan opgeven. Mijn eerste werkdag zal waarschijnlijk begin volgende week zijn, zo lang kan ik hopelijk nog wel wachten.

Ik heb wat meer nieuws over het hoe en wat van mijn opleiding. Of eigenlijk heb ik een vooruitzicht daarop. Om mezelf vast een beetje in te lezen en lekker te maken heb ik een boek gekocht genaamd 'How to survive my freshman year' met daarin ervaringen, do's en dont's en tips voor het leven als college student. Ik heb uiteraard geen idee wat te verwachten, dus dat leek me wel handig. Daarnaast heb ik volgende week maandag een afspraak gemaakt met iemand van de universiteit om eens even te gaan praten over het hoe en wat van de studie. Dat is in Pensacola en ik zal die dag dus ook nog een paar extra zakken met geld naar het verzekeringsbureau sturen zodat ik in ieder geval niet het figuurlijke haasje ben als iemand anders iets stoms uithaalt...

Daarnaast heb ik mijn eerste toets op 10 oktober. Dat is een SAT - een soort CITO-toets voor laatstejaars van High School waarmee ze kunnen laten zien hoe het staat met hun intellectueel vermogen. Aan de score van die toets en mijn gemiddelde cijfer op mijn diploma moeten de Universiteit gaan overtuigen dat ik toegevoegde waarde heb. Ik heb bij Books-A-Million ook al boeken gezien die me helpen voorbereiden op die toets, dus die zes die zit er wel in (wie-o-wie hapt gaat er nu happen...?). Overigens in die test niet op UWF, maar op NWFS. Dat was iets dichter bij dus dan zal ik mijn bijdrage aan het milieu en portemonnee ook maar doen.

That's it for now, volgende week maandag weet ik meer over hoe mijn leven er uit gaat zien de komende vier jaar...