« The day an awesome summer commenced

Zomer zoals zomer bedoeld is

Inmiddels is er al een maand voorbij deze zomer en de wet die beschrijft dat de snelheid van de tijd omgekeerd proportioneel is aan hoe erg je het naar je zin hebt, heeft ook dit keer niet gefaald. De afgelopen maand heeft in het teken gestaan van van de zon genieten en niets doen, vaak tegelijkertijd. Af en toe moest er wel gewerkt worden, maar dat is meer om te zorgen dat ik niet doodga van verveling.

Hoewel, dat is niet helemaal waar. De vorige keer schreef ik over een project dat ik zou beginnen deze zomer, en 1 juni was de dag dat dat officieel afgerond was. Maar wat was dat project dan? Vorig semester volgde ik een vak genaamd 'iPhone programming': het ontwikkelen van apps voor de iPhone, iPod touch en iPad. Daar ben ik buiten school ook redelijk actief in geweest, en halverwege maart kwam ik op het idee om een app te maken die het navigeren op de universiteit makkelijker moet maken. Ik had mezelf een maand de tijd gegeven om de app te voltooien, omdat op 13 juni de eerste oriėntatiedag voor nieuwe studenten is. "Nieuwe studenten" is de hoofddoelgroep voor de app, want die lui hebben natuurlijk geen idee waar welk gebouw is en hoe je daar komt, dus ik wilde zorgen dat de app voor die tijd in de App Store te vinden zou zijn. De prijs is $0.99, dus elke download levert me $0.79 op, de rest gaat naar Apple.

En mijn doel om de app af te hebben voor 13 juni is gehaald. De app was al een paar dagen eerder goedgekeurd door Apple, maar ik vond 1 juni een mooie dag om mijn app-ontwikkel-bedrijfje, met de naam "Scotty Doesn't Code" (iedereen die de film Eurotrip wel eens gezien heeft, of het nummer Scotty Doesn't Know kent zal die referentie wel begrijpen), officieel te beginnen. Mijn app is vanaf vandaag dus beschikbaar in de App Store, en we gaan de komende tijd zien hoe het is gesteld met mijn marketingvaardigheden.

Het afronden van de app betekent wel dat ik nu niets zinnigs meer te doen heb, behalve kanaal 804 ('70s Hits) luisteren om mijn muziekbibliotheek aan te vullen. Inmiddels hebben we hier ook een fatsoenlijke internetverbinding, dus mijn externe harde schijf kan de komende tijd behoorlijk wat werk gaan verwachten. Bovendien heb ik nu ook een goed bed, maar belangrijker dan dat, we hebben nu ook een barbecue. Ik ben inmiddels een zelfbenoemde grillmeister en de eerste drumsticks, karbonades, burgers en hotdogs hebben de binnenkant van de barbecue gezien. Het ultieme zomergevoel: buiten in de brandende zon hamburgers flippen, na eerst de hele dag aan het strand gelegen te hebben. Helaas geen zwembad in de tuin, maar mij hoor je niet klagen.

De zon doet inmiddels flink zijn best hier, vandaag is het een graad of 35, met een gevoelstemperatuur van ruim 40 graden. En dat is niet bepaald droge warmte, maar met een een luchtvochtigheid van niveau '1 stap buiten zetten en het zweet staat op je rug'. Kortom, precies waar ik voor naar Florida ben gekomen.

Overigens heeft diezelfde zon ook roet in het eten gegooid wat betreft een trip naar North Carolina. Omdat het universiteitsteam de finale haalde van de World Series in de tweede divisie had de universiteit een bus gehuurd die vijftig man naar Cory, North Carolina bracht om het team aan te moedigen. Alles voor een tientje, dus dat was de dealbreaker niet zo. Het 12 uur (heen en weer) in een bus zitten met 35 graden, zonder slaap (we zouden 's nachts rijden) en vrijwel geen beenruimte klonk wat minder aangenaam. We hebben die finale overigens wel gewonnen, dus dat is dan wel weer leuk voor de naam van de school.

Dat was het wel weer. Niet heel veel benoemswaardig, maar c'est la vie. Wellicht wordt het over drie weken, als mijn zomervakken beginnen, iets levendiger.