« Mardi Gras & Spring Break

The day an awesome summer commenced

Na een relaxerende "break" van school in de vorm van Mardi Gras en Spring Break was het tijd om de laatste loodjes te verzetten en het semester af te ronden. Mijn vakkenpakket zat bommetjevol, en bestond met name uit vakken die ik eigenlijk helemaal niet wilde volgen. De docenten voor die vakken hadden hun deadlines ook nog eens precies goed afgestemd op elkaar zodat alles tegelijk viel, en gecombineerd met werk had ik het te druk om me bezig te houden met andere dingen. Tel daar nog bij op dat roommate in het ziekenhuis belandde vanwege een skateboard-ongeluk, en de chaos is compleet.

De grote finale was zogeheten "finals" week waarin al mijn toetsen aan het eind van de week vielen, alsmede een project of zestig dat ik nog na moest kijken, en natuurlijk niet te vergeten: "move out". Het was immers alweer 9 maanden geleden dat ik voor de laatste keer verhuisde, dus het werd weer tijd. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat ik eens langer dan een jaar in mijn woning verblijf. Kortom: op dinsdagavond heb ik de Powerpoint-presentatie die ik woensdag moest geven in elkaar geflansd, op woensdag heb ik de stof voor de twee toetsen op donderdag in me opgenomen, en op donderdag dertig projecten nagekeken. Vrijdag overdag stond in het teken van het helpen met verhuizen van mijn nieuwe kamergenoten, en vrijdagavond om 23:30, twaalfenhalf uur voordat ik mijn kamer uit MOEST zijn, begon ik mijn kamer leeg te halen en in m'n auto te vrotten. Dat duurde niet bijster lang, een paar uurtjes en 't was klaar en het paste allemaal weer net. De rest van de nacht werden de overige projecten nagekeken, en 's ochtends hebben we met z'n tweeën het appartement schoongemaakt. Dat was geen sinecure, maar om 12 uur stipt stonden we buiten en konden we verhuizen.

Maar waar naartoe dan? Geen Destin deze zomer. We zitten met z'n vieren, twee meisjes die op de campus een appartement delen, en ik met een kerel waarmee ik het afgelopen (en volgend) jaar ook een appartement deelde in een huis op een minuut of twintig van de campus. Een stuk goedkoper, een stuk ruimer, met drie goede vrienden en niet al te ver weg, een prima deal dus.

Het enige nadeel is het gebrek aan meubels. De keuken en woonkamer zijn gemeubileerd gebleven en er zijn nog een paar andere dingen achtergebleven toen de eigenares verhuisde, maar de afgelopen week heb ik de nachten doorgebracht op een lek luchtbed, en mijn arsenaal aan kleding zit grotendeels nog in de koffer omdat ik geen kast heb die groot genoeg is om dat allemaal te accomoderen. Ik heb me nog wel voor $20 laten afzetten voor een kastje dat er nog slechter uitziet dan de huidige benzineprijzen, maar zolang ik mezelf maar blijf vertellen dat het een leerproces is kan ik daar wel vrede mee hebben. Voor nog $10 heb ik een bureautje op de kop getikt dat nog instabieler is dan het Midden-Oosten, dus aan het eind van de zomer hebben we een mooi stapeltje brandhout.

We zijn ook onze eigen sitcom begonnen hier, een Mexicaanse parodie op Friends genaamd 'Amigos', waarin elke dag een episode krijgt die we alleen een naam geven en niet verfilmen. De dagen beginnen traditioneel met 'The day' (in Friends beginnen de namen van de afleveringen met 'The one'), en tot nu toe hebben we namen als 'The day we got the crack-ass dresser' en 'The day Kellie's bike got stolen' (wat nog geen vierentwintig uur nadat we ingetrokken waren al gebeurd was, dus dat geeft een mooi veilig gevoel). Dat moet aan het eind van de zomer een mooi lijstje met herinneringen opleveren.

De eerste week in het huis zit er inmiddels al weer op en als het een indicator is van hoe de rest van de zomer gaat verlopen geloof ik dat het een stuk interessanter wordt dan vorige zomer. Een van de eerste dagen hebben we Destin onveilig gemaakt ze hebben bij Tommy voorgesteld dat ik gewoon eens in de 90 dagen kom werken zodat ik mijn werknemerskorting kan behouden. Mij hoor je niet klagen, dit komt gewoon neer op een extra 40% VIP-korting.

Afijn, de zomer is dus begonnen en de eerste zes weken van die zomer ben ik vrij. Tuurlijk, ik heb wel een uurtje of twintig per week dat ik moet werken, maar geen school. Wat ga ik dan in die tijd doen? Een hint: het begint met n en het eindigt met iks. De laatste zes weken van de zomer worden druk zat met drie vakken en werk, dus tot die tijd doe ik lekker dingen voor mezelf, en ga ik me bezighouden met een projectje waar ik volgende keer meer over zal vertellen omdat ik het tegen die tijd al afgerond wil hebben.

Ik denk dat ik daarmee de afgelopen maand wel zo'n beetje beschreven heb. De volgende update zal wat sneller komen omdat ik a) alle tijd van de wereld heb en b) mede daardoor genoeg zal doen dat het beschrijven waard is, dus tot de volgende afleveringen dan maar weer.

Oh, en de schoolresultaten? Vier A's en een B+, dus ik heb mijn A-strike helaas moeten staken. Desalniettemin een mooi eindresultaat.

Foto's bij "The day an awesome summer commenced"