Ohja, ik zat ook nog op school...

Roadtrip!

We waren gebleven vlak voor de aankomst van de Heer S.I.N. ter Klaas in Nederland, dus laten we daar dan maar verdergaan deze keer. Hoewel hij mij elk jaar overslaat hier, weerhoudt me dat niet van het aanzetten van Uitzending Gemist om te kijken wat er dit jaar weer misgegaan was en hoe het opgelost werd. Ook de Sinterklaasliedjes hebben dit jaar -- weliswaar kort -- weer wat airtime gekregen in mijn kamer en de rest van het appartement, wat leidde tot een simpele vraag waarop ik het antwoord nog altijd schuldig ben: "What is this?" Tja, er is geen beginnen aan uitleggen wat Sinterklaas is en waarom ik daarvoor naar liedjes in een voor hen vreemde taal gezongen door kinderen luister...

De donderdag een week later was het hier Turkey Day, oftewel Thanksgiving. De dag daarvoor werkte ik bij Tommy om de laatste voorbereidingen voor de grote dag, Black Friday, te treffen. 's Avonds reed ik door naar het huis van een vriend/collega om daar een late Thanksgiving dinner te eten. Kalkoen, sweet potatoes, pecan pie en nog wat andere typische Thanksgiving-gerechten later zat mijn maagje weer eens goed vol met fatsoenlijk eten (want echt lekker is het eten van het universiteitsrestaurant niet), en ging ik weer naar huis. Thanksgiving werd relaxend doorgebracht om maar wat rust te pakken, want de volgende dag stond de grootste shoppingdag van het jaar voor de deur: Black Friday.

Tommy kon mijn hulp goed gebruiken en ik vind het leuk om de nachtdienst te werken, dus dat was goed geregeld. Ik begon om 8 uur 's avonds, een uur voor we openden, en zou doorwerken tot een uurtje of 8 's ochtends. We hadden dus een uur de tijd om de laatste dingen te regelen, af te spreken, te organiseren of bij te vullen. Toen werd het tijd om de deuren te openen, en Sam, de store manager, riep iedereen nog n keer bijeen om zeker te zijn dat iedereen klaar was en wist wat hij/zij moest doen. Toen twee minuten later iedereen op zijn post stond werd de muziek op niveautje concert aangezwengeld, en verloste hij 60/70 mensen van het wachten en heette ze welkom in de winkel. Ik stond opnieuw achter de kassa (net als het jaar daarvoor en het jaar daarvoor) om te zorgen dat mensen konden betalen. Sam had een aantal goede ideen om de rij voor de kassa (die zich na een kleine twintig minuten na opening al had gevormd) zo snel mogelijk op door te laten lopen en die bleek zeer effectief. Vorig jaar hadden we een rij die, eenmaal gevormd, de eerste paar uur niet zou verdwijnen, maar dit jaar was hij na een half uur al weg, en dat was niet omdat hij gewoon veel korter was, want de sales voor het eerste uur waren bijna twee keer zo hoog. De klantenservice-balie van de mall kreeg complimenten over hoe snel en efficint alles was bij ons, en vier store managers van andere winkels kwamen toch maar even een kijkje nemen hoe wij dat dan hadden geregeld, kennelijk kregen we een hoop complimenten.

Na de hele nacht klanten te hebben geholpen met afrekenen was het om half negen tijd om de kassa over te laten aan anderen en weer richting Pensacola te gaan. Ik reed met iemand mee tot Crestview en daarna was het drie kwartier met een snelheidje van 110 km/h kijken hoe ik mijn ogen open kon houden. Hoewel niets daar echt tegen hielp kwam ik toch zonder schrammen of stoten thuis, en de volgende dag hoorde ik hoe goed het eindresultaat was geweest de dag ervoor. Ik zal wel geen bedragen mogen noemen, maar het was $12k meer dan vorig jaar en bijna $20k meer dan het target: "the most successful day of the store's history."

En vanaf toen had ik eigenlijk een volle twee weken niks. Afgelopen zaterdag had ik twee toetsen, en dat was het. Klaar. Finals week was afgelopen week, maar ik had geen eindtentamens, behalve die twee op zaterdag waar ik alleen vroeg voor op hoefde te staan (en dat was uiteraard een uitdaging op zich!). De afgelopen week heb ik een beetje genikst en geluiwamest, dus eigenlijk verschilde het niet veel van de rest van het semester. Morgen sluit housing en dat betekent dat ik er uitgeschopt ga worden voor wat ze hier 'winter break' noemen.

Woensdag vlieg ik weer naar Nederland om weer eens Kerst en Oud & Nieuw daar te vieren, maar de vlotte rekenaar heeft dan al door dat er tussen morgen en woensdag vier nachten zitten waarin ik toch een soort van zal moeten gaan slapen. En daarvan zal waarschijnlijk ergens in Tennessee worden, de andere drie in Ohio. Wat is het verhaal? Samen met twee vrienden gaan we roadtrippend Amerika door. Een van hen woont in Ohio, dus met een stop in, waarschijnlijk, Tennessee morgenavond spenderen we dit weekend "on the road." Onderweg zullen we vast en zeker nog wel een aantal keer stoppen voor wat bezienswaardigheden, dus het belooft een memorabele trip te worden.

Vanuit Ohio vlieg ik vervolgens op woensdag naar Nederland, om kort na het nieuwe jaar weer terug te vliegen naar Cincinnati en dan weer de trip zuidwaarts naar Pensacola te maken per auto. Op 4 januari begint het nieuwe semester en dan zit ik hier alweer een jaar op school. Time flies when you're having fun...

Een link naar de route zoals Google vindt dat hij het snelst is, is hier te vinden, maar het zou kunnen dat we hier en daar wat afwijken.