« Kamperen op z'n Amerikaans

Ohja, ik zat ook nog op school...

Halloween zit er weer op en hoewel ik geen echt kostuum had, ging ik toch naar een pre-Halloween-feestje op donderdagavond in een ander appartement hier op de campus. De bewoners aldaar hadden echt werk gemaakt van het versieren van hun appartement, inclusief een echte rookmachine. Ze waren bang dat de brandalarmen afgingen, dus ze deden de ramen maar open. Dit had helaas ook tot gevolg dat de muziek, die elk half uur weer wat harder ging, tot op de parkeerplaats te horen was. En ja, daar komt de politie natuurlijk als hongerige bijen op honing op af. Er werd hard op de deur geklopt (ik hoopte nog even dat dat Sinterklaas zou zijn), één iemand keek door het kijkgaatje naar buiten en riep 'COPS!', en was verdwenen.

Hij was niet de enige, een kamer vol met een mannetje of 25 was in enkele seconden tijd gereduceerd tot een kamer met 10 personen. De rest zat zich overal waar mogelijk te verstoppen: onder de bedden, op de wc, in de douche of badkuip... Voor de slaapkoppen: alcohol mag nog altijd pas vanaf 21 jaar genuttigd worden en dat was zeker niet iedereen. Sterker nog, de school heeft als regel dat er niet gedronken mag worden door 21-jarigen in de aanwezigheid van minors. Zelf heb ik helaas ook nog een maandje of drie te gaan tot ik eindelijk 21 ben, dus verstoppen was voor mij ook beter geweest, maar 't leek me verstandiger om maar gewoon te blijven. Als ze de slaapkamers gingen controleren, wat ze mogen in dergelijke gevallen, maakte dat de boel waarschijnlijk alleen maar erger, nu hoopte ik nog een soort van op een waarschuwing.

Tevergeefs, want iedereen die zicht niet verstopte werd opgeschreven. Dan heb je een paar seconden om na te denken of het zou helpen als je je Nederlandse rijbewijs geeft, maar als ze dan om paspoorten met visa en dergelijken gaan vragen heb je ook een probleem. Toch maar gewoon mijn Floridiaanse rijbewijs dus, en dan zien we wel verder. De koelkast werd gecontroleerd op alcoholische dranken anders dan bier en wijn (alleen die laatste twee zijn toegestaan op de campus) en nog ongeopende flessen wodka en andere troep moest linea recta de gootsteen in gegoten worden...

Je kon echter zien dat niemand het echt serieus nam verder. Hoewel niemand echt wist wat er ging gebeuren, zat iedereen toch nog te dollen en te grappen, terwijl de politie daar in de kamer iedereens gegevens op aan 't schrijven was. 't Kon ook niet echt heel ernstig zijn, er waren mensen al meerdere malen gepakt, dus we wisten dat het wel los zou lopen. We kregen een mooi roze papiertje en de mededeling dat student affairs contact met ons zou opnemen de volgende week.

Daarna werden we verzocht (of eigenlijk bevolen) op te hoepelen. Voor de vorm doe je dat dan maar, maar aangezien het nog vroeg op de avond was en er nog genoeg drank aanwezig was, was iedereen het er wel over eens dat het feestje een paar minuten later gewoon hervat zou worden. De politie-onderbreking was niet meer dan dat, een korte onderbreking. Ach, hebben we dat ook weer eens meegemaakt.

En hoewel het niet de volgende week en ook niet de week daarna was, kregen we dan toch een email dat we een week later een "Educational Conference" hadden. Dat kan klaarblijkelijk niet 's middags, maar moet per se 's ochtends vroeg om 9:30 op de dag dat je vrij bent. Er was een half uur voor ingepland per persoon, maar na tien minuten braaf ja knikken en zeggen dat ik de verantwoordelijkheid wel accepteer, kreeg ik te horen dat ik mijn sanctie "binnen twee weken" gemaild zou krijgen. Ze hebben nog 8 dagen, dus ik ben benieuwd...

Een paar dagen later gingen we naar de Pensacola Fair, oftewel, de kermis. Everything is big in America, dus ook de kermis. Wachtrijen waren behoorlijk lang en ze hadden natuurlijk ook attracties die je in Nederland niet zomaar op een vijfdaagse kermis vindt. Ik noem een slangenvrouw -- een slang met een vrouwenhoofd, een 1000 kg wegende stier, een kinderboerderij met waterbuffels, kamelen en nog wat andere dieren die je in Nederland niet op een kinderboerderij ziet, een behoorlijk hoog reuzenrad en wat andere Disney-like attracties: onder andere de olifantjes en theekopjes. Alleen Mickey was er niet...

Gezien ik elke week tien "gratis" maaltijden krijg op de campus en daarbovenop dit semester weer $300 uit mag geven bij de andere sandwichtenten op de campus, en werk vanuit mijn eigen kamer, wordt mijn auto gemiddeld een minuut of twintig gebruikt per week. De accu, waarvan ik toch al niet het idee had dat het A-kwaliteit was, begaf het weer (net zoals in februari). Gelukkig was ik dit keer een stuk dichter bij huis en kwam er iemand met startkabels om hem weer wat op te jutten. Daar kwam het helaas niet van, na een paar seconden begonnen de kabels goed te roken, en een halve minuut later was er van de kabels niet veel meer over. Iets met miscommunicatie, plus/min en rood/zwart... Uiteindelijk heeft hij een nachtje doorgebracht bij Burger King en brachten we hem de volgende dag bij Wal Mart langs, alwaar ze concludeerden dat hij inderdaad niet geweldig meer was en vanwege hun garantieperiode van 3 jaar kreeg ik gratis een gloednieuwe accu mee, dus het viel alleszins mee.

Tot slot was er afgelopen zaterdag nog een Air Show van de Blue Angels hier. De Blue Angels zijn de beste acrobatische vliegers van Amerika, dus dat beloofde een mooie show te worden. En dat werd het: met de Top Gun theme op de "achtergrond" bereidden ze zich voor op take-off, om een paar minuten later op 18 inch (een centimeter of 45) wingtip-to-canopy-afstand met snelheden van 450 mijl per uur elkaar passeren. Met gelijksoortige snelheden vlogen ze een paar honderd voet boven de grond op elkaar af om op het laatste moment zijwaarts te gaan vliegen, en je had soms gewoon geen idee waar te kijken omdat zes vliegers allemaal vanuit een andere richting komen met een nog net niet letterlijk oorverdovend geluid. Het zonnetje hielp goed mee en zo gebeurde het dat ik hier midden November nog een lichtverbrande kop had.

Volgende week is het weer Thanksgiving hier en dat betekent dat Tommy weer uren had voor mij om te werken, dus daar heb ik mijn gezicht ook weer eens laten zien. Op Black Friday, de dag na Thanksgiving (traditioneel de grootste shopdag van het jaar), zal ik daar ook weer voor een uurtje of tien tot twaalf te vinden zijn, gewoon, omdat het leuk is. De week daarna is het even rustig, en dan is het alweer tijd voor finals week. Die belooft lekker rustig voor mij te worden, dus ik heb alle tijd om me te gaan verheugen op een road trip richting het noorden, maar daarover volgende keer meer...