« College Season 2

Kamperen op z'n Amerikaans

En daar zijn we weer met een update van het nog altijd zonnige, maar iets minder warme Pensacola. De thermometer laat overdag nog een nette 83 graden Fahrenheit zien, wat overeenkomt met een graad of 26 Celsius. Mijn spijkerbroeken liggen sinds ik niet meer bij Tommy werk nog opgevouwen in de kast en mijn korte broeken zijn inmiddels denk ik wel aan vervanging toe, zo versleten zijn ze... Hoe warm was het in Nederland ook alweer, paar graadjes kouder dan hier toch ?

Ik heb niet bijzonder veel te melden dit keer, de afgelopen paar weken waren relatief rustig met weinig noemenswaardige activiteiten. Wiskundig gezien is weinig nog wel meer dan helemaal niets, wat zou moeten betekenen dat er wel ķets gebeurd is. Dat klopt, en wel vorig weekend toen we gingen kamperen, dat kan hier kennelijk ook. Nou ben ik van mezelf niet zo'n kampeerder. Hoe dat hier gaat wist ik natuurlijk niet, maar ik zag alweer helemaal voor me hoe je met een pleerol de halve camping over moet en dat iedereen dan ook meteen weet wat je gaat doen, als je het tenminste aandurft binnen een paar meter van de wc's te komen. Eten klaarmaken op een gaskacheltje met een vlammetje kleiner dan de waakvlam in de boiler thuis, met als gevolg dat je eten dus ook nooit echt warm is. 's Ochtends vroeg opstaan in de hoop dat er nog warm water beschikbaar is in de vier douches die je deelt met een paar honderd andere gasten, en dan aan het eind van de trip je kletsnat geregende tent in zijn hoes doet terwijl je opmerkt dat het "erger had gekund".

Dat beeld heb ik bij het Nederlandse kamperen van mijn eerste en enige keer, en ik had het idee dat dat hier toch wel anders zou zijn. Bovendien zeggen "ze" altijd dat je meer spijt krijgt van de dingen die je niet doet, dan van de dingen die je wel doet, dus ik ging toch maar mee. 's Avonds na het eten heen en 's ochtends meteen weer weg, dus het Nederlandse ochtendritueel werd overgeslagen, alsmede het eten klaarmaken op een waxinelichtje. Regen was natuurlijk ook geen probleem, so far so good. Een tent hadden we niet (althans, niet genoeg), en ik had ook al geen kampeerspullen en uiteraard ging ik die ook niet voor die ene keer kopen. Kortom, gewoon twee grote badhanddoeken en een vest mee, en dat was wel genoeg, hoopte ik. Het vest zou ik wel als kussen gebruiken, handdoek 1 om op te liggen en handdoek 2 als deken ofzo. Nadat we eerst de halve avond bij het kampvuurtje gezeten hadden werd het rond een uurtje of 1 tijd om naar "bed", of liever gezegd, "handdoeken" te gaan. Ik had het geluk dat een vriend een groot zeil + laken meegenomen had, en dus had ik nu twee dekens, wat een luxe. Ik kon natuurlijk ook een handdoek gebruiken als kussen, want dat vest verschilde weinig met een gemiddelde kei. Een uurtje of anderhalf later werd ik wakker van de kou, om vervolgens niet meer in slaap te vallen. Ik maakte me zo klein mogelijk, maar het feit dat alles nat was van de hoge luchtvochtigheid hielp niet bepaald, en als je dan toch even weg leek te dommelen zorgden die vriendelijke muggen er wel voor dat je binnen no time weer wakker was. Het aftellen naar zonsopkomst duurde uiteraard lang, maar toen die er eindelijk was, ontdooide m'n lichaam weer en konden we naar huis, waar een lekker bedje stond en ik een groot deel van de dag in heb gelegen. 't Lijkt me duidelijk dat ik het niet snel nog eens zou doen...

Verder gaat alles z'n gangetje, resultaten op school zijn goed en zelfs bij Engels begin ik nu aardige cijfers te krijgen. Kennelijk ben ik nu heel bedreven in het volgen van regels, of ik ook een inhoudelijk kwalitatieve essay kan schrijven weet ik niet, want daar word ik niet op beoordeeld, als ik de docente moet geloven: "College professors glance over your paper and judge the formatting, then divide your papers in the A, B, C, and D pile and there's your grade." Dat is op z'n minst opmerkelijk te noemen, maar zo is dat hele mens wel te omschrijven. Zo kreeg ik van de week deze email: "Yeserday, and in two classes today, students have demended that they have until FRIDAY night to turn this paper in, BECAUSE THEY WANT TO DO IT RIGHT. My students found that they have power in the classroom. When will they learn that they rule the government! The governement fears them---the students rule!!!!!" Kortom, als je maar hard genoeg tegen de regels ingaat, worden de regels veranderd. If only...

Deze week is ook homecoming week en hoewel ik niet precies weet wat het precies inhoudt, of waarom het een jaarlijks evenement is op elke high school en university in de US, weet ik wel dat het vaak gepaard gaat met wel leuke festiviteiten. Zo is er morgen een concert van Ludacris, een populaire rapper, waar we heen gaan en hebben ze op vrijdag een parade en nog meer van dat soort dingen deze week. Geen idee wat we wel en niet gaan doen, maar 't concert belooft in ieder geval wel leuk te worden. Dan over twee weken is het natuurlijk Halloween waarvoor ik nog een kostuum moet zien te vinden, suggesties zijn welkom bij de reacties hieronder. Drie weken later is het alweer tijd voor Thanksgiving en Black Friday, en een week later begint finals week alweer. Maar goed, laten we niet op de zaken vooruitlopen, ik zal beginnen met proberen Halloween te overleven...