« Changing Lives

College Season 2

De tijd vliegt als je het naar je zin hebt, zo blijkt maar weer. Het is alweer een maand geleden dat ik naar Pensacola verhozen ben (en tevens op de dag af een jaar geleden dat ik terug verhuisde naar de VS), maar 't voelt als vorige week. Mijn kamer is weer ingedeeld (en dit keer blijft hij dat voor negen maanden, gemiddeld drie keer zo lang als het afgelopen jaar...), school is weer begonnen en we gaan vrolijk verder met waar we eind april gebleven waren, hetzij in een wat andere configuratie.

De grootste verandering is de kamer waarin ik nu verblijf. Geen gedeelde kamer meer zoals in de lente, maar gewoon mijn eigen kamer in een appartement op de campus, inclusief keuken, woonkamer en washok. Het appartement kwam gemeubileerd, dus ik hoefde niet zelf een bed en bureau te kopen. Uiteraard hebben we wel nog het een en ander aangeschaft om het wat leefbaarder te maken. Een tv was bijvoorbeeld niet inbegrepen, maar wel noodzakelijk. Dus, dan zoek je de Amerikaanse variant van Marktplaats af naar een goedkope tv (en daarmee bedoel ik dus < $100), in de hoop dat je wat vindt. Ik hard daar een beetje een hard hoofd in, maar uiteindelijk werd er dan toch een aardig tv'tje binnengehaald. Scroll naar beneden voor een foto. Jazeker, een tv zoals die voor minder dan $100. Sterker nog, we kregen hem mee voor de helft. Dan moest er natuurlijk wat mis mee zijn en dat was ook zo: om de drie minuten viel het beeld uit, en we hadden het idee dat het kwam doordat hij te heet werd. De studentenmanier om dat op te lossen is niet repareren, maar de achterkant loshalen, een ventilatortje kopen voor $15 en die richten op de achterkant van de tv. Resultaat: een prima werkende 52" tv-scherm voor $50, die je waarschijnlijk wel voor meer verkocht krijgt mochten we dat ooit willen...

Verder heeft het appartementencomplex ook een zwembad en met de hedendaagse temperaturen is dat absoluut geen overbodige luxe. Je betaalt er uiteraard voor, maar je krijgt er ook wat voor terug. Zo was er bij ons in de badkamer een lamp uitgegaan. Zelf fixen is dan niet de bedoeling, daarvoor moet je dan via internet iemand voor laten komen. Ik had om 2:00 een "work order" ingediend, en zeven uur later stond er daadwerkelijk iemand die lamp te verwisselen. Niks geen monteurs die na eerst twee keer niet op komen dagen eens een keer bellen dat ze er de volgende dag tussen 7:30 en 16:45 zijn en dan komen om 18:30. Nee, prompte service waar je echt niks op aan kunt merken.

School is ook weer begonnen en dit semester volg ik vijf vakken: English Composition 1, Macro-economics, Statistics, Java Programming en Physics. Vooralsnog zijn de laatste vier betrekkelijk makkelijk, gaat zijn gangetje met goede cijfers en 't zou me verbazen als dat niet gewoon A's worden. Engels is een iets ander verhaal. De docente voor dit vak is absoluut geen saai figuur, eerder het tegenovergestelde. De eerste dag begon ze meteen met een levensverhaal wat neerkwam op het even mededelen dat haar vader haar ooit met een geweer had beschoten, ze tot nu toe twee hartaanvallen heeft gehad en wat epileptische aanvallen. Dat van die hartaanvallen is wellicht te verklaren door het feit dat ze elke ochtend (minstens vijf minuten te laat, dus zeg maar tegelijk met mij) de klas binnenloopt met een halfliterblik Red Bull. Objectiviteit is ver te zoeken en "those democratic idiots" lijkt een soort van stopwoord geworden te zijn. Het was mij niet opgevallen, maar iemand anders vertelde dat terwijl we complottheorievideo's kijken over onder andere Christianity en 9/11 ze rustig een elektrische sigaret opsteekt in de klas, zonder enige moeite te doen dit te verbergen. Ik kan nog wel even doorgaan met eigenaardigheden opnoemen, maar ik wil nog wat overhouden voor de volgende keer.

Het vak zelf is een zogenaamde "Gordon Rule" course, wat inhoudt dat ik 6000 woorden moet schrijven voor dit vak om het af te kunnen sluiten. Dat betekent dat er elke week een opstel geschreven moet worden om aan die 6000 woorden te komen. Dat moet dan gaan over iets dat in het nieuws is, en elke keer is dan de vraag waarom dat specifieke nieuwsitem belangrijker was dan de economische recessie en waarom een koranverbranding meer aandacht krijgt dan de werkloosheid hier in Florida. Ik heb één argument bedacht en die gaat op voor elke stelling tot nu toe: er is meer in de wereld dan de economie en dat die slecht is, weet men nu wel. Weet niet of dat elke keer geaccepteerd gaat worden, maar 't is wel makkelijk om zo argumenten te bedenken in ieder geval.

Verder moeten we ook "college level papers" schrijven. Dat is ons verder nooit geleerd (althans, mij niet, wellicht dat dat in high school gebeurt hier), maar er wordt wel van ons verwacht dat we dan weten hoe de opmaak voor zoiets in elkaar steekt. Dan zou je denken "ach, dat is toch simpel, titeltje, naampie, datum als je er echt zin in hebt, en dan is het wel goed". Nee. De opmaak voor een college level paper is werkelijk de grootst mogelijke onzin die je kunt verzinnen, en ik heb me laten vertellen zelf uit zo'n 80% onzin te bestaan, dus dat zegt wat. Alles moet "double-spaced" zijn (dus één regel neemt er twee in beslag), wat dus betekent dat als je een five page paper moet schrijven, je met fatsoenlijk leesbare tekst pas op tweeënhalf zit. Goed, daar hoor je mij niet over klagen.

Maar dan: geen extra enter na alinea's, maar een tab voor een nieuwe alinea die gelijk moet zijn aan vijf karakters, margins van 1 inch, de datum moet geschreven worden als 16 September 2010 - 09/16/2010 kost vijf punten. Je zet niet de naam van het vak op je paper (dat zou te veel duidelijkheid scheppen), maar het vaknummer. Nou weet iedereen wel wat ENC1101 is, maar als je over drie jaar een paper schrijft voor PSY4819, dan mag je eerst op gaan zoeken voor welk vak dat nou eigenlijk geschreven is. Verder moet alles in Times New Roman, moet het paginanummer in de rechterbovenhoek maar voorafgaand aan je achternaam (dus "Berrevoets 3" voor pagina 3), mogen er geen extra enters voorkomen (dus na de datum één enter, dan meteen op die regel de titel gecentreerd (en die moet ook in Times New Roman 12, niet vetgedrukt, onderstreept of schuin)) en moet de bronnenlijst op een nieuwe pagina. Omdat je niet met de margins mag spelen kan het dus voorkomen dat als je één bron hebt gebruikt en toevallig is de lengte van je paper net lang genoeg om één zin op een nieuwe pagina te hebben, je twee vrijwel lege pagina's hebt in dat wat toch al een boekwerk was omdat alles twee regels in beslag neemt. Verder schijnt het zo te zijn dat je papers alleen beoordeeld te worden op hoe hij er uitziet en dat de inhoud vaak niet eens gelezen wordt. Ik ben wel van het uitproberen, dus als ik nou goede cijfers haal wil ik wel eens zien of dat echt zo is, en er gewoon een onzintekst van maken...

Hoewel er nog veel meer te vertellen valt (Teaching Assistant job/Tommy, uitstapjes met vrienden, noem het maar op), ga ik het hier bij houden. Het maagje knort en zo houd ik nog wat over voor binnenkort. Auf wiedersehen und bis schnell!

PS: Ik heb wel nog wat foto's toegevoed een centimeter of twee hieronder.

Foto's bij "College Season 2"