« Wat voorafging...

De eerste dagen: settlen en werken

Zo, en toen zaten we weer in Destin. Na een prima vlucht - die niet eens helemaal vol zat waardoor ik languit op de achterste drie stoelen in het midden kon gaan liggen - en een overstap die voor de verandering eens niet vertraagd was, werd ik op het vliegveld van Ft. Walton Beach opgewacht door een collega van Tommy. Hij bracht me naar zijn huis, waar mijn auto nog steeds geparkeerd stond. Hij kwam meteen met het heuglijke nieuws dat ik de dag na aankomst meteen een volle dag van 10:00 tot 18:00 mocht werken. Mochten er nog twijfels bestaan over of ik nog wel welkom was bij Tommy, dan waren die in ieder geval direct weggenomen...

Omdat ik eigenlijk dacht dat ik die dag de hele dag had om te verhuizen, moest ik me nu weer gaan bezighouden met mijn favoriete bezigheid: plannen. Gelukkig bleek dat mee te vallen en werkte de agenda van mijn huisbaas ook mee. Ik kon de volgende ochtend meteen intrekken, nog voor ik zou gaan werken.

Zo gezegd, zo gedaan. Hij liet me het huis zien, gaf me de keuze tussen twee kamers die nog over waren en was weer weg. Dit alles duurde nog geen half uur. Toen hij weg was ging ik twijfelen. Ik liep nog eens door het huis, maar ik vond het eigenlijk niets. Hoewel Rodney, de huisbaas, zei dat ze het netjes hielden, vond ik dat wel meevallen. Of liever gezegd, tegenvallen. Hij liet een paar spots zien die inderdaad netjes waren, maar er waren er ook genoeg die dat bepaald niet waren.

Daarnaast is het redelijk ver weg van de US98 die als een soort aorta (nee, geen dominosteentjes, ze hebben hier immers geen doodgewone huismussen om het te verzieken) door Destin loopt. Naast het feit dat dit elke keer dat ik weg ga van huis redelijk wat benzine kost, is het ook niet echt lekker om steeds dat eind te rijden. Om nog even verder te ranten: de kamer is klein, heeft weinig opslagruimte voor kleding, is niet gemeubileerd naast een bed en een kastje, internet werkt er niet lekker en misschien nog wel het belangrijkste van allemaal: ik heb geen tv op m'n kamer!

Wat overigens wel grappig was: in de kamer die ik uiteindelijk niet koos lagen nog wat spullen van een vorige bewoner, waaronder een euromunt van vijftig cent. Degene die nu in één keer raadt uit welk land deze munt kwam, krijgt een chocolatechipcookie - bij mij af te halen.

Al deze "mankementen" bij elkaar opgeteld heeft me doen besluiten om een ander huis te gaan zoeken. Of eigenlijk, het huis waar ik vorig jaar woonde opnieuw te gaan bewonen. Daar is toevallig een kamer (of het mijn oude kamer is, weet ik nog niet) vrijgekomen een paar dagen geleden, dus één dezer dagen zal ik daarheen verhuizen.

Ondertussen vermaak ik me door een beetje rond te rijden, wat winkels op te zoeken die mijn aandacht trekken (denk aan de Best Buy, Books-a-million, Wal Mart), en had ik bij Tommy nog het een en ander te doen. Ik ben ook nog bij een andere winkel in de mall gaan informeren voor een baan. De broer van mijn baas bij Tommy heeft daar een plek voor me vrijgehouden, dus daar kan ik binnenkort ook aan de slag hoop ik, dan kan ik op die manier nog een beetje rond proberen te komen.

Volgende week wordt het denk ik ook eens tijd om te gaan informeren naar mijn studie. Omdat ik mijn autoverzekering ook nog aan wil passen (minimum verzekerd zijn lijkt me in dit land niet de beste optie om voor te gaan) en dat alleen in persoon kan ga ik daar een gecombineerde trip van maken. Ik kan beide alleen in Pensacola, een plaats hier 100km vandaan doen, dus daar moet ik volgende week dan maar een dagje voor uittrekken. Ik zit nu nog in de fase waarin autorijden heel leuk is - tot er een keer getankt moet worden waarschijnlijk - dus dat vind ik niet echt een ramp... Het blijft dus redelijk druk de komende tijd, met een verhuizing, twee baantjes en een dagtrip naar Pensacola. Ach, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen dan...

PS: Ik heb ook nog een seconde tijd gevonden om een paar foto's te maken van m'n auto, die staan hieronder.

Foto's bij "De eerste dagen: settlen en werken"

Reacties op "De eerste dagen: settlen en werken"

Destin/Pensacola-tijd: zaterdag 19 september 2009 om 04:10:48
Nederlandse tijd: zaterdag 19 september 2009 om 11:10:48

Thomas schreef:

Haha die munt komt vast uit nederland :P ?

Btw: Nice car :D

Destin/Pensacola-tijd: maandag 21 september 2009 om 10:19:16
Nederlandse tijd: maandag 21 september 2009 om 17:19:16

Niels schreef:

Leuke bak man, groter dan ik mij had voorgesteld.

Heb donderdag gesprek met iemand over mijn tripje naar de states. Misschien tot over 1,5 jaar ;)