Wat voorafging...

Om jullie als lezer alvast een beetje bij te praten in hoe de voorbereiding verliep, volgt hier een stukje met in het kort de nieuwste ontwikkelingen, zodat dat bij het lezen van volgende berichten geen misverstanden of onduidelijkheden oplevert.

De studie


Om het maar even mild uit te drukken: plannen is niet mijn sterkste punt. Een uur vooruit lukt nog wel, een dag kost al moeite, een week gebeurt zelden, dus een paar maanden leek toch onmogelijk... Vandaar dus dat ik niet in september begin met m'n studie, maar in januari 2010. Dat geeft me wat voorbereidingstijd in de maanden daarvoor om te zorgen dat alle documenten in orde zijn en me te kunnen inschrijven op de University of West Florida.

De studie die ik ga doen heet IIT, wat een afkorting is voor Interdisciplinary Information Technology, met als specialisatie Human Computer Interaction. In Nederland heet die studie simpelweg informatiekunde. Als ik de vier jaar succesvol doorloop, ben ik als het goed is een Bachelor of Science. Of ik dan nog doorga voor m'n master? Wie weet...

In de drie maanden voor aanvang van de studie, zal ik mijn oude baantje bij Tommy Hilfiger weer oppakken. De eerste paar maanden zal dus veel lijken op wat ik in mijn trip vorig jaar heb gedaan. Echter, wel met één groot verschil: ik heb een auto!

Auto


Waar ik vorig jaar alles noodgedwongen op de fiets deed (ik vond het zonde om voor een paar maanden een auto te kopen), heb ik nu een iets 'Amerikaanser' vervoersmiddel: een auto. Begin augustus ben ik "even" heen en weer geweest naar Destin om daar vast een auto te kopen. Omdat ik nu de contacten al had, was dat betrekkelijk gemakkelijk. Een zeer behulpzame ex- én toekomstig collega van Tommy heeft me twee dagen lang door het proces van het kopen van een auto geloodst. Uiteindelijk had ik de avond voor ik weer naar huis vertrok (goh, wat typeert mij dat weer) beet: een Mazda Protegé LX 2.0 uit 2001 is nu voor de volle 100% van mij. Foto's heb ik helaas nog niet, die volgen zodra ik mezelf daar weer gevestigd heb. In ieder geval heb ik vast een auto, en dat brengt, zeker in Amerika, een behoorlijke vrijheid met zich mee. Ik weet nog niet goed of mijn eerste Road Trip als bestemming Las Vegas or Orlando heeft, maar ik heb nog even om dat te beslissen.

Dat is hoe het er nu, zo'n twee weken voor vertrek, voor staat. Zo langzamerhand kan ik ook gaan beginnen met de zoektocht naar een onderkomen. Ik weet al wel dat Rodney, van wie ik vorig jaar een kamer huurde, sowieso nog ergens plek heeft, dus dat zit ook wel snor. Het is nu tijd om de laatste documenten in orde te maken, de vertalingen daarvan te ontvangen en dan ben ik helemaal klaar om de plas over te steken.

Reacties op "Wat voorafging..."

Destin/Pensacola-tijd: dinsdag 15 september 2009 om 02:04:59
Nederlandse tijd: dinsdag 15 september 2009 om 09:04:59

Ed schreef:

Scot-tie... Vanavond ons afscheids etentje. Ik zal je missen, VRIEND. Deze vader is buitengewoon trots op je. Je gaat nu voor real life in een fantastisch land. Hoewel ik helemaal en voor 100% achter je keuzes sta, zal ik je missen. Ik kijk er nu al naar uit, om je straks in je nieuwe home country op te komen zoeken. Zonder enige twijfel ga je het allemaal plooien daar, maar just in case: het vangnet is altijd beschikbaar, dat weet je !

Enjoy, succes en tot over een paar maanden.
I love you, big guy.