Just hours left

Dat was hem dan. De laatste volle dag hier. Het eerste wat ik vanochtend deed was mijn kamer leeghalen. Mijn kast leeg, de laatjes leeg en proppen maar. Het is maar goed dat ik wat alternatieve opvouwmethoden heb geleerd bij Tommy, want die kwamen nu zo af en toe goed van pas. Na een uurtje of twee had ik het meeste wel gehad, de dingen die nu nog over waren had ik of nog nodig, of hadden nog een wasbeurt nodig.

Ik liep naar het Hilton om nog wat uurtjes zon bij het zwembad te pakken, en na daar ook drie uurtjes vertoefd te hebben, gingen we dan toch iets doen wat ik al wilde voor ik überhaupt mijn rijbewijs had: waverunneren. Het water was rustig, de zon brandde nog volop en de watertemperatuur was uitstekend. Ik moest eerst een test afleggen waarin ik vragen moest beantwoorden zodat ik een ‘vaarbewijs’ zou krijgen. De antwoorden kreeg ik erbij waarmee ze aangaven dat het alleen een formaliteit was in het geval van een controle. Normaal ben ik niet zo van het afkijken/spieken, maar toen ik zag dat de eerste vraag over de consequenties van alcohol ging, had ik al wel door wat voor test het zou worden en heb hem dus maar even snel met de antwoorden erbij ingevuld.

Daarna kregen pap en ik de reddingsvesten om en na nog wat korte instructies mochten we het open water op om de golven te gaan trotseren. We hadden ze voor een halfuurtje gehuurd, en hoewel het kort lijkt is een halfuurtje met een mijl of 35 per uur (wat erg hard is voor op water) over en op de golven stuiteren redelijk lang.

Daarna reden we terug naar het hotel, haalden het zand onder de douche overal vandaan en gingen bij een Japans restaurant op Baytowne Wharf eten. Het menu was maar vaag en klopte niet (verschillende hoeveelheden voor verschillende prijzen op twee menukaarten), de bestellijst was niet heel anders, maar uiteindelijk kregen we dan toch iets lekkers voorgeschoteld. Na nog wat in Baytowne rondgewandeld te hebben, werd ik thuis afgezet.

Morgen is de grote dag, waar ik weken zoniet maandenlang tegen op heb gezien, maar all good things come to an end en morgen is de dag waarop dat gaat gebeuren. Ik ben van plan om vroeg op te staan – morgenochtend moet blijken of dat slechts bij een voornemen zal blijven – zodat ik nog een wasje kan draaien, de laatste dingen in kan pakken en Rodney mijn lege kamer kan overhandigen.

Daarna ga ik voor de laatste keer nog naar Tommy om daar iedereen nog even goodbye te zeggen, om om 16:30 Destin te verlaten voor Memphis, Tennessee. Daar zal een toestel van Northwest Airlines het Amerikaanse luchtruim gaan verkennen, om dat uiteindelijk te vervangen voor het Nederlandse luchtruim. Maar zover is het nog niet, ik heb hier nog altijd een paar uurtjes te gaan.

Reageren niet mogelijk.

?>