De laatste werkdag…

Om 10:00 vanochtend brak mijn laatste werkdag bij Tommy aan. Het werk was daarmee niet anders dan normaal, hoewel het uiteraard wel gevarieerd is. Dit keer kwamen er een paar Nederlandse lui van een militaire basis hier in de buurt die wat kleding nodig hadden. Een voor een hielp ik ze met het uitzoeken van hun setjes en uiteindelijk gingen ze met niet verkeerde hoeveelheden tassen de winkel uit. Al die sales kwamen op mijn naam, dus ik sluit mijn werk waarschijnlijk af met een mooie UPT.

Maar na die gasten kwam het echt werk pas: pa en de rest hadden hun zinnen gezet op de winkel. Passen was slechts één keer nodig, maar als daarna de maat bekend was, was het puur een kwestie van verzamelen. Er waren maar weinig dingen die niet in ieder geval even overwogen werden, maar uiteindelijk na een mooie twee uur shoppen kwam de paar meter lange bon uit de kassa gerold en aan het eind van de avond zal Mr. Hilfiger nog wel eens achter zijn oren krabben dat 50% misschien toch wat veel korting is voor associates…

Ik werkte mijn tijd door met nog wat klanten en liep zo af en toe de winkel waar ik al die uren (totaal meer dan 900) doorgebracht heb. Af en toe vermoeid vanwege het late doorwerken en het vroege opstaan de volgende dag, soms geïrriteerd door klanten die hun troep nog eens onder een stapel kleding stopten en dachten dat we achterlijk genoeg waren om dat niet door te hebben, maar 90% van de tijd toch wel met een lach op m’n gezicht.

Om 17:00 was het dan toch tijd om voor de laatste keer uit te klokken en Jeremy en Jose, beide al klaar met werk, kwamen nog even terug om mij een taart + kaart af te leveren. De kaart gericht aan mij ‘de fer-ner’ zoals Jeremy me altijd noemt (afgeleid van foreigner) en een taart waar je u tegen zegt (tja, hoe kan het ook anders hier in de States). Nog even een paar foto’s gemaakt met (ex)-collega’s, ik moet alleen nog even zorgen dat ik ook in het bezit kom van die foto’s.

Daarna heb ik voor mezelf ook nog maar een laatste shopsessie gedaan zodat ik in ieder geval niet met te weinig Tommyspul thuis kom (…). Ik nam het nog niet meteen mee, want ik was nog op de fiets, dus ik fietste eerst naar huis, waar ik opgehaald zou worden voor het diner. Dat was deze keer bij T.G.I Friday’s. Voor mij was het meer TGINMonday Yet, desalniettemin hebben we er lekker gegeten. Zoals gezegd reden we na het eten nog even door naar Tommy om mijn spul op te halen en hoewel ik toch nog een beetje schrok van het bedrag, bedacht ik me dat je het never ever meer zo goedkoop zou kunnen krijgen en dat die paar centen zo weer terugverdiend zijn – alleen dus niet meer bij Tommy.

Morgen, de laatste dag… Dat wordt alles dat ik niet meer nodig heb inpakken, kijken of de koffers het volhouden. Ik wil ook nog een waverunner huren, dus dat zal ook nog moeten gebeuren. Kortom, een drukke dag voor de boeg.

Reageren niet mogelijk.

?>