Niks vliegschool, ik kan al vliegen

Hoewel het niet regende, vond ik dat het weer er toch dreigend genoeg uitzag (zeker met het oog op dat het vanavond ook nog wel eens kon gaan regenen) om Mike te sms’en en te vragen of hij me op zijn weg naar Tommy op kon halen. Dat ligt toch op de route en we begonnen en eindigden tegelijk, dus dat zou geen problemen opleveren.

Twee uur nadat we open waren was het alweer goed druk en was het allemaal nog te overzien. Maar tegelijk met ons leek ook de grote menigte de mall gevonden te hebben. Ik stond weer op mijn vertrouwde afdeling en mocht daar proberen het zooitje netjes te houden. Dat hield ik niet lang vol, daarvoor was het simpelweg te druk. Na een uurtje kwam ik tot de conclusie dat het een verloren zaak zou zijn en ik zou er verder ook maar weinig aan doen.

In plaats daarvan huppelde ik maar gewoon van klant naar klant om te kijken of er iemand zat te wachten op wat hulp. Daar had ik het ook druk genoeg mee want hoewel we alles voor het weekend redelijk goed gevuld hadden, waren sommige dingen alweer voor de helft leeg, dus ik bestelde maar wat retourtjes naar het magazijn zodat ik voor klanten kon kijken of hun maat er nog was. Ik stond in mijn eentje en was soms bezig met drie klanten tegelijk. Ik vloog dus lekker beheerst van hot naar her, dus niets EPST, ik ga gewoon naar KLM en zeg dat ik een een Tommy Hilfiger Company Store heb gewerkt en zal meteen aangenomen worden.

Mijn heenenweergevlieg werd opgemerkt door een van de klanten die ik aan ’t helpen was en die vroeg zich af of ik inderdaad in mijn eentje stond. Toen ik dat bevestigde complimenteerde hij me met hoe ik dat afhandelde. Leuk om dat ook eens te horen zonder dat er ‘druk’ onder staat omdat een manager er om vraagt. Het leverde dan wel geen punten op, maar die 250 zal ik toch wel niet meer halen. Jammer, maar helaas.

Af en toe werd ik nog eens geholpen door een collega die een dappere poging ondernam om de pashokjes op te ruimen, maar die werd net zo hard weer aangevuld als dat hij werd leeggehaald, dus dat schoot niet op. Ja, het was druk genoeg om het zelfs aan de rechterkant van de winkel in het gebied van de pashokjes een bende te laten zijn. Ach, het was niet anders en de memorialdaywedstrijd waarbij sales associates een TH gift card ter waarde van $50 (toch weer acht polo’s, negen t-shirts en wat broeken) kunnen winnen schoot behoorlijk op zo, aangezien die gebaseerd is op de sales.

Uiteindelijk om 19:00 was womens netjes (tja, daar stonden ze de hele middag met zijn tweeën), maar mens zou nog wel even duren. En inderdaad, een dik uur later was het pas klaar en konden we naar huis. Morgen is het hier Memorial Day, wat een officiële feestdag is en dus 1,5× betaalt. Aangezien ik een hele dag en wellicht nog langer werk is dat weer gunstig voor de paycheck. Ach, uiteindelijk komt een deel van die centen toch weer bij Tommy terecht aangezien ik zelf ook nog eens flink ga profiteren van mijn werknemerskorting zodat ik genoeg kleren heb voor de komende paar jaar.

Reageren niet mogelijk.

?>