Van de regen in de drup

Gisteren berichtte ik over een lekkende buis, die de verbouwing van de badkamer vertraagde, en die gisteren gerepareerd zou zijn zodat vandaag een grote stap gezet kon worden met de verbouwing. Dat ging niet helemáál volgens plan.

Of liever gezegd, helemaal niet. Gisteren zag ik al een waterdruppel aan de vernieuwde buis hangen, dus ik wist al wel dat het toch nog niet helemaal goed zat. Vanochtend bleek dat het helemaal niet goed zat. Om 7:50 hoorde ik een hoop water stromen vanuit onze badkamer. Toen vermoedde ik nog niks (Andy kon immers aan het douchen zijn), maar toen ik even later Jason en Andy hoorde praten over de schade aan het tapijt en of de valve buiten dicht was, wist ik dat het toch niet helemaal goed zat. Ik kon uit het gesprek afleiden dat het gisteren vervangen stuk afgebroken was en dat het tapijt in de badkamer en de gang in slechts 30 seconden, doorweekt was. De buis heeft een halve minuut de tijd gehad om het nog net niet helemaal blank te zetten. Jason belde Rodney op met de woorden ‘You’ve got a serious problem concerning the bathroom’, en een kwartier later was Rodney hier.

Toen ik een half uur later ook met een slapende kop uit bed kwam (tja, ik heb geen douche kunnen nemen) kon ik de schade zelf waarnemen. Je kent wel het gras dat sopt onder je voeten na een flinke regenbui, dat had ik hier met het tapijt.

Een uur later stonden hier verschillende mensen: een ‘echte’ plumber die de buis ging vervangen, de ‘carpet company’ die kwamen kijken hoe het tapijt er aan toe was, en de klusjesman die Rodney had ingehuurd en gisteren de lekkende buis had vervangen. Achteraf bleek dat de buis wel goed vervangen was, maar dat een oud stukje buis krom was getrokken door diezelfde klusjesman omdat het zaakje anders niet paste. Onder het motto ‘met een hamer past alles’ dacht meneer kennelijk dat het goed zat op deze manier. Echt kwalijk kun je het hem niet nemen, hij zou volgens mij officieel alleen het zooitje komen schilderen, maar toen het lek ontdekt werd zou hij dat ook wel even doen. Tenminste, dat is zoals ik het begrepen heb.

Uiteindelijk is alles gemaakt: we hebben normaal water via een buis die niet onder spanning staat, en er staan nu een stuk of 4/5 ontzettende ventilatoren het tapijt droog te blazen. Wat een herrie, niet normaal. Het zou een dag moeten duren voordat het zaakje droog is, ik ben benieuwd.

Omdat die lui tot laat in de ochtend bezig waren heb ik slechts een paar toastjes kunnen eten, en een halfuur hardlopen (wat vandaag overigens wel weer normaal ging) op een redelijk lege maag gaf me rond drie uur een flink hongergevoel. Daarom besloot ik om naar Baytowne Wharf te gaan en daar een hotdog te eten, om vervolgens nog even lekker in de zon zitten. Het was gelukkig weer lekker weer: zon, weinig wind, temperatuur rond de 22 graden: heerlijk! Een halfuur later zocht ik Publix nog maar eens op omdat ik niets meer te drinken had en voor vanavond ook nog niet alles.

Eenmaal thuis bedacht ik me dat ik er weer geen vlees uit had gelegd en dat het vlees dus weer rechtstreeks van de vriezer naar de pan moest. Overigens was m’n biefstukje wel lekker ;)

Morgen is het de 31ste van oktober, wat betekent dat morgen Halloween gevierd wordt. Toen ik vanmiddag in Baytowne Wharf was zag ik een poster hangen waarop stond dat morgen Halloween gevierd gaat worden op Baytowne Wharf met vuurwerk en nog wat andere dingen, dus ik ga daar denk ik maar een kijkje nemen.

Morgen is het tevens een week geleden dat de assistent manager van Tommy had gezegd dat ik ongeveer een week later zou horen hoe het zat met m’n baan, dus daar hoop ik morgen ook wat van te horen. Hopelijk dus een wat drukkere dag dan ik tot nu toe gewend ben!

3 reacties op “Van de regen in de drup”

 1. Lisette zegt:

  Volgens mij bevalt het vrije leventje jou uitstekend :) Laat Tommy nog maar even hangen…beetje joggen, shoppen en koken…En dan is het ook nog mooi weer. Een soort van doe-het-zelf vakantie. Ben bang dat je voor een baan iets meer actie moet ondernemen, maar dat heb je zelf ook al bedacht hoop (grin) So far, enjoy life and vergeet niet je Halloween pak aan te trekken straks.

 2. GERRIEE zegt:

  Ik merk het al Scott. Het is de hoogste tijd voor jou om aan het werk te gaan.

 3. Scott zegt:

  Zolang ik wat te doen heb bevalt het vrije leventje mij uitstekend inderdaad. Er zijn echter ook dagen dat het koud is en ik me verveel, en dan zou ik toch wel liever aan het werk zijn hoor ;)

  En ik had uiteraard wel een baan kunnen hebben nu, bij een restaurant ofzo, maar dan ga ik toch liever bij Tommy werken. Maar goed, Tommy is ook niet fulltime, dus misschien dat ik er voor m’n Engels nog een paar uur per week een restaurant bij kan doen ofzo. Maar eerst maar eens afwachten wat Tommy me vandaag of morgen te melden heeft :)

?>