Wat ging er vooraf?

Vandaag was maar weinig productief. Vanochtend heb ik eerst maar een bank account geopend bij Wachovia. Dat ging redelijk vlot allemaal en nergens had ik problemen mee. Lijkt allemaal prima voor elkaar. Ik krijg een debitcard (de Amerikaanse equivalent van een pinpas) en daarmee zou ik alles moeten kunnen.

Nog even naar de supermarkt geweest en een stukje hardgelopen, en that’s it. Weinig productief en dat is jammer. Morgen eens kijken of ik me niet op de een of andere manier nuttig kan maken, want de hele dag in m’n kamer hangen is erg saai.

Omdat er vandaag maar weinig te melden is, hier een stukje over de voorbereiding dat ik enkele dagen voor vertrek geschreven heb. Hij kan dus wat outdated zijn op sommige plekken, maar daar moet je dan maar even overheen lezen.

Voordat een trip zoals ik ga maken letterlijk van de grond komt moet er het een en ander voorbereid worden. Een korte beschrijving van wat ik zoal nodig heb en wat m’n moeder geregeld heeft.

Het belangrijkste boekje is natuurlijk m’n Amerikaanse paspoort, wat me uren tijd op de ambassade voor het halen van een visum en werkvergunning heeft bespaard. Ik ben gewoon een US Citizen en heb dat, evenals een ‘green card’ allemaal niet nodig. Aan de andere kant was ik waarschijnlijk ook nooit aan de trip begonnen als ik dat paspoort niet had, veel te veel moeite :P

Daarnaast had ik wel een Social Security-nummer nodig. Dat is zeg maar hetzelfde als wat hier in Nederland het BSN is, alleen daar heeft niet iedereen standaard een SSN. Na wat heen en weer gevraag stond ik begin september met paspoort en birth certificate (jaja, wat een termen) bij de ambassade voor de aanvraag van mijn SSN. Formuliertje invullen en klaar, binnen anderhalve week had ik mijn SSN. Dan nog het dilemma wel/geen creditcard aanvragen. Uiteindelijk heb ik me laten informeren en pinnen blijkt in de States ook steeds meer te komen, dus de creditcard heb ik maar laten zitten. De documenten die ik nodig zou hebben, had ik.

Maar dan begint het eigenlijk pas. Waar ga je werken ? Waar ga je wonen ? Twee simpele vragen, met een veel complexer antwoord. Ik moest immers met alleen mijn VWO-diploma en wat ervaring als heuse vulploegmedewerker bij de lokale Albert Heijn iets vinden waarmee ik mijn appartement kon betalen en ook nog iets kon eten zo af en toe.

In juli al vroeg ik in het Hilton-hotel waar ik zelf regelmatig geweest ben of ze daar plek zouden hebben. Dat konden ze op dat moment niet zeggen, ik moest opnieuw contact opnemen wat korter op mijn aankomst in Destin. Helaas bleek dat ze op dit moment niks vrij hebben, dus het werd wat anders. Maar wat ? De hotelbusiness leek me leuk, dus daar is mams verder gaan kijken. Na wat kleine dingen gezocht te hebben kwam ze op het resort tegenover het Hilton. Het had leuke vacatures en bood nog onderdak voor een leuke prijs ook. Helemaal goed dus, contact opgenomen en ik kon langskomen de dag na aankomst. Prima, geregeld! Totdat ik die dinsdagochtend bericht kreeg dat het niet doorging. Afijn, dat verhaal kennen we.

Dus het moest toch iets anders worden. Nadat m’n moeder nog eens goed had gezocht waren er toch nog wel wat vacatures vrij bij sommige hotels. Op het moment van schrijven heb ik nog geen baan, maar er is genoeg plek waar ik het kan gaan proberen. Hopen dus.

Dan onderdak, wat al iets meer eisen stelt: het moet betaalbaar zijn, in het centrum liggen zodat ik geen vervoer nodig heb (dat heb ik immers niet ;)) om naar m’n werk te gaan, liefst ook al gemeubileerd zodat ik niet nog weer een bed e.d. moet kopen, een huurperiode van 6 maanden hebben en als het even kan moeten mijn roomies ook nog leuke mensen zijn. Het heeft even tijd gekost voordat ik iets geschikts had, maar uiteindelijk heb ik dan iets gevonden wat dat allemaal lijkt te hebben. Ook dat is nog niet helemaal rond, maar de kans schat ik op 90% dat dat wel doorgaat.

Dan zit je nog met verzekeringen en belastingen. Belastingen regel ik daar en de eerste maanden reis ik op mijn doorlopende reisverzekering. Bovendien wordt een zorgverzekering geregeld door m’n werk, dus die heb ik niet nodig. Enige wat ik dan heb is mijn WA die ik moet regelen via een lang-op-reisverzekering. Maar voorlopig voldoet mijn doorlopende reisverzekering.

En dan heb je de voorbereiding zo even snel besproken, maar uiteindelijk heeft het zoeken naar een kamer en werk veel tijd gekost. Avonden lang heeft m’n moeder gezocht op elke vacaturesite die er maar is en elke keer weer hetzelfde lijstje bekeken als het ging om wat een kamer te bieden had.

Misschien is het opgevallen: ik spreek veel over mams deed dit en m’n moeder deed dat, waardoor het lijkt alsof ik er zelf maar weinig aan gedaan heb. Laat ik het zo zeggen: dat beeld is niet vertekend in dit bericht. Daarom een bedankje aan mamsie die elke avond na eerst de hele dag gewerkt te hebben ook haar avond vaak nog opofferde om te zorgen dat ik naar de andere kant van die plas kon. Thanks mom :kiss:

Reageren niet mogelijk.

?>