Het ei van gisteren was bedorven…

Ja, het eitje waar ik het gisteren over had bleek toch niet zo goed te zijn als ik hoopte. Kennelijk ben ik door het DMV Office in Destin verkeerd ingelicht, want toen ik vanochtend bij het DMV Office in Ft. Walton Beach kwam, bleek dat ik wel gewoon de drie testen (twee schriftelijk en één praktijk) moest doen. De eerste test was een driving knowlegde test, waarbij gekeken werd hoe mijn regelkennis was. Met een rijbewijs van precies een half jaar oud zou je zeggen dat die kennis er nog wel enigszins is (hoewel, op school was ik vaak ook een week na een toets vergeten waar de stof over ging), en dat is ook wel zo, maar dan wel over de Nederlandse regels. De Amerikaanse regels focussen zich net even ergens anders op. Welke Nederlander weet dan ook welke kant je je wielen op moet draaien als je stilstaat op een heuvel zonder stoeprand ?! Van de 20 vragen mocht ik er 5 fout hebben, maar na 11 vragen kreeg ik al te horen dat ik had ‘failed’.

Wat zou dit verkeersbord betekenen...?Daarna kreeg ik een roadsign knowledge test, wat een stuk beter ging en ook een stuk vergelijkbaarder was met het Nederlandse systeem. Sommige vragen waren redelijk obvious (“What does this sign mean ?” en dan letterlijk “Railroad Crossing” bij de antwoorden hebben staan), anderen waren met een beetje puzzelen en gezond verstand ook te halen.

De driving test mocht ik direct tegen een betaling van $5 opnieuw doen, dus dat risico nam ik maar (anders waren we helemaal voor niks gegaan), en de vragen waren iets makkelijker de tweede keer. Dus, alsnog geslaagd. Ik had spontaan last van een déjà vu :?: Maar goed, ik kreeg mijn learners permit, wat inhoudt dat ik met iemand van 21+ naast me mag rijden in een verzekerde auto. Ik mocht dus ook de weg terugrijden, wat voor mij persoonlijk alle moeite compenseerde (we waren immers al 3 uur bezig met iets waarvan we hoopten binnen een uurtje klaar mee te zijn), voor de rest was het iets minder leuk.

Morgen gaan we nóg een keer naar Ft. Walton Beach voor mijn praktijktest (dat kon vandaag niet want de verzekeringspapieren lagen nog in het hotel en ik mocht dus geen examen doen), hopelijk haal ik dan mijn definitieve driver’s license…

Overigens moet je je wielen naar rechts draaien als je parkeert op een heuvel. Mijn antwoord was links of rechts (als ze maar dwars op de straat staan).

2 reacties op “Het ei van gisteren was bedorven…”

  1. Ed zegt:

    Typisch Amerikaans… Zie er de leuke kant maar van in. Maar alles bij elkaar kun je je wel afvragen waar je het voor doet. Over 7 maanden ben je nog steeds geen 21, een huurauto is a) onbetaalbaar en b) vereist meestal ook een minimum leeftijd van 21 jaar. Bovendien is je NL-rijbewijs gewoon geldig in de VS. Daarnaast: wilde je een auto gaan kopen of zo ? Dan heb je nog verzekeringen nodig en heb je daar dat geld wel voor over ?

  2. Scott zegt:

    Tja, hier zijnde valt het toch wel op hoe groot de afstanden zijn. Even naar Destin fietsen vanaf het hotel is er niet bij, je bent zo een uur onderweg.

    Dus ik was inderdaad van plan een auto te gaan kopen. Ik wacht het tuurlijk eerst een maand af, kijk dan of ik de verzekering zou kunnen betalen en of er een betaalbare auto te vinden is. Die auto kun je altijd verkopen en die verzekeringscenten worden betaald van het geld dat ik hier verdien.

    Maar goed, eerst die maand maar eens bekijken en kijken of een auto wel nodig is.

?>